Vuokraa HAFin surffilaudat Perämeren ja Norjan aalloille

vuokraa surffilauta

Banner-kuva: Jesper Jungell

Surffi pohjolan aalloissa haastaa, mutta sopivien kelien sattuessa palkitsee aaltojen etsijän! Pohjois-Suomessa mahdollisuuksia riittää Perämeren spoteilla tai hieman pidemmän ajomatkan takaa Norjan valtameren rannikoilta.

Me Get Arcticilla haluamme tarjota laudanvuokrausmahdollisuuden pohjoisen surffaajille, joilla omaa lautaa ei ole. Rovaniemen varastoltamme laudan autoon nappaaminen onnistuu kätevästi. Kysy samalla myös kattotelinettä autosi katolle kuljetusta varten.

Lautakumppaniksi löysimme intohimoisen lajin harrastajan ja sheippaajan Vilin ja HAF Surfboardsin. Lue alta lisää Vilistä ja surffilaudoista, jotka hän suunnitteli Get Arcticille. 

Laudat HAF Surfboardsin vilin käsialaa

vuokraa surffilauta

HAF Surfboardsin Vili kasvoi Itämeren rannalla. Hän opetteli kävelemään merellä veneen kannella ja uimaan kylmässä meressä. Turun saaristossa vietetyn lapsuuden aikana hän kasvoi rakastamaan saaristoa ja sen vaihtelevia kelejä julmista myrskyistä aurinkoiseen hellepäiviin. 

Surffikärpänen puraisi Viliä 2015 Kanariansaarilla ja muutama vuosi myöhemmin mies löysi surffin ilon myös Suomessa, kylmemmissä vesissä.  

“Itselle suomisurffin kiehtovuus liittyy tuohon kokonaisvaltaiseen projektointiin. Sen sijasta että nappaa laudan kainaloon ja kävelee shortseissa rantaan joutuukin usein näkemään valtavasti vaivaa suffille pääsyn eteen.”

Koronan vuoksi kalenteriin tuli tilaa ja vapautti aikaa unelmaprojektille: oman surffilaudan rakentamiselle. “Homma lähti lapaseseta ja nyt yhden laudan sijaan on tehtyjä lautoja jo kymmeniä”, kertoo Vili. 

Lautojen sheippaus on tarkkaa käsityötä. Työprosessia Vili kuvaa “rakkauden kanavoinniksi” merta kohtaan, joka luonnollisesti toimii jokaisen laudan inspiraation lähteenä. Laatu ja kestävyys ovat nuorelle sheippaajalle tärkeää –  suunnittelemalla, muotoilemalla, korjaamalla ja oikein ylläpitämällä lainelautoja oikein, ne kestävät vuosikausia. HAF:n visiona on tarjota mahdollisuus tarjota suomisurffaajille mahdollisuus osallistua laudan suunnitteluun, muotoiluun sekä korjaamisen eri vaiheisiin – näin ymmärrys ja arvostus “urheiluvälinettä” kohtaan myös vahvistuu. 

HAF käyttää surffilaudoissaan korkealaatuisia materiaaleja, pääraaka-aineet ovat joko kokonaan tai osin kierrätettyjä ja lasitukseen käytetään vain bio-epokseja. 

vuokraa surffilauta
HAF surffilaudat sheipataan 100% käsityönä Helsingin pajalla vanerista (suomalaisesta männystä) ja kierrätetystä EPS-blokista.
vuokraa surffilauta
Surffilauta saa lopullisen muodon tarkalla hionnalla.
vuokraa surffilauta
Get Arcticille suunnitellut HAF surffilaudat ovat 7’2-8’0’ tuumaisia 49-57 litraisia helppoja ja hauskoja lautoja suomisurffille.

Vuokraa surffilauta pohjolan aaltoihin: alkaen 30 euroa / päivä verkkokaupastamme>>

×