Retkivälineemme Arctic Linesin ja Antti Autin vapaalaskuretkellä Abiskossa

antti-autti-arctic-lines

Kuvat: Teemu Kuisma

Kun
Arctic Lines -laskuryhmä, lumilautalija Antti Autin johdolla, kertoi meille suunnitelmastaan kuvata kolmenkymmentä arktista vapaalaskuretkeä, pitihän siihen lähteä mukaan!

Arctic Lines ja Get Arctic jakavat saman huolen ilmastokriisistä. Pitkien lentomatkojen ja uusien varusteiden sijaan, lähilaskuretket pohjoisen arktisilla huipuilla ja varustelainat ovat molemmille luonnollinen osa ulkoilufilosofiaa, johon he haluavat inspiroida ja kannustaa kaikkia laskijoita.

Tässä Arctic Linesin Abiskon (Kåtotjåkan) keväisen vapaalaskuretken parhaita lasku- ja leiripaloja:

LASKU- JA LEIRIELÄMÄÄ KEVÄISILLÄ VUORILLA

antti-autti-arctic-lines

Pohjoisessa alkava kesä ei tarkoita laskukauden loppumista. “Meillä on sanonta, että Lapin kesä on kylmä, luntakin löytyy ja valoa riittää 24/7h – täydellinen laskuretkille siis”, hehkuttaa Antti.

Toukokuun retki Ruotsin Kåtotjåkan (1 991 m) pohjoisrinteelle oli Arctic Lines -laskijoiden ensimmäinen kyseiselle aluelle, mutta yhdeksäs kuvausretki tällä kokoonpanolla. Vaikka mukana oli kovia vapaalaskun ammattilaisia, uusilla rinteillä liikkumisessa ja laskulinjojen suunnittelussa tulee olla huolellinen – mukana reitin suunnittelussa oli mukana myös paikallinen opas Anders Bergwall

 

antti-autti-arctic-lines
antti-autti-arctic-lines

 Abiskon laskuretken leiri ja huoltopiste pystytettiin viideksi päiväksi Kåtotjåkan rinteelle 700 metrin korkeuteen. “Lämpötila vaihteli paljon, yöpakkasista plussa-asteisiin. Reissun lopussa keli meni todella lämpimäksi ja siitä se kesä sitten alkoikin kunnolla”, kertoo Antti. 

“Get Arcticin meille lainaamat retkivarusteet toimivat erittäin hyvin! Vaikka sponsoroituna laskijana minulla on mahdollisuus käyttää viimeisimpiä uutuuksia en yleisesti halua hankkia itselleni tavaraa, jolla on marginaalinen käyttö vuoden aikana. Ennemmin vuokraan ne toimijalta, jolta tuotteet löytyvät jo valmiina. 

Kåtotjåkassa iso teltta toimi meillä “base camppina”, jonne rakensimme pisteen ruoanlaitolle ja kalusteille. Tämän ympärille pystytimme muut teltat. Tämä on meidän tiimillemme toimiva tapa toimia, kun haluaa viettää aikaa yhdessä, mutta samalla on kuitenkin oma paikka missä pitää kaikki muut asiat järjestyksessä”, kuvailee Antti. 

Nämä Get Arcticin välineet olivat Arctic Lines laskureissulla mukana:

  • Helsport Varanger 8-10 kotateltta
  • Keb Dome 3 henkilön kupoliteltta
  • Marmot CWM Membrain long makuupussit
  • Exped Synmat XP 9 retkipatjat (koko M)
  • GSTOVE Heat RST kamina
  • Trangia setti
  • Kannettava virta-asema aurinkopaneelilla (187Wh akku), jolla kuvaustiimi latasi droneja, kameroita ja läppäreitä retken aikana

Suunnitteletko laskureissua arktisille alueille? Vuokraa vapaalaskuvälineet: sukset, spit-laudat, lumiturvallisuusvälineet, ahkio ja muut retkeilyvälineet talven laskuretkille Get Arcticilta

×